Er zijn  1 bezoeker(s)
 
Welkom op SoShe

wij zijn het nieuwste internetplatform voor lesbische, bisexuele en heterovrouwen. Jullie kunnen to the point informatie verwachten op het gebied van cultuur, entertainment, lifestyle en trends. Dit alles brengen wij met een gezonde dosis humor. Elke twee weken worden de onderwerpen vernieuwd. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Bekijk hiervoor de advertenties in de nieuwsbrief.

Veel plezier op SoShe!
Inloggen op SoShe Profielen
Nickname
Wachtwoord

Single of the month
Memory Game

Nieuwsbrief

Naam
E-mail

Jouw naam
Naam geliefde
 

Advertentie

Ibiza the place to be?


Whoah! We're Going To Ibiza.
Whoah! Back To The Island.
Whoah! We're Going To Ibiza.
Whoah! We're Gonna Have A Party.
Whoah! In The Mediterranean Sea.

Wie kent het liedje niet. Maar is Ibiza echt the place to be?

Wij gingen voor deze zomerse eerste Editie van Soshe voor jullie op onderzoek uit.

Een paar Ibiza weetjes:

Klimaat:

Ibiza kent een subtropisch Middellands Zee klimaat met warme zomers waarbij in juli en augustus de temperatuur overdag kan stijgen tot boven de 35 graden Celsius. Ook in de winter liggen de temperaturen overdag rond een aangename 15*C.

Uitgaan:

Ibiza staat bekend om het extravagante uitgaansleven. Een van de bekendere nachtclubs is toch wel Amnesia. www.amnesia.es Hier draait bijna elke avond een van de grotere dj's. Denk daarbij aan Armin van Buuren. Nog een grote naam op Ibiza is Club Eden. Ook wel the garden of Eden genoemd. Op elke hoek van de straak staan proppers a la Costa foldertjes uit de delen voor deze club. In deze twee clubs zijn ook vaak de grote Gay party's. Deze en ook de meeste andere grote clubs,liggen niet in de grote steden,maar aan de weg die Ibiza City en San Anthonia met elkaar verbind.

Natuurlijk zijn jullie benieuwd naar het gay uitgaansleven van Ibiza. Een aantal jaar geleden was ik op Ibiza. En na heel lang zoeken en vragen vonden we een kleine mannen bar. De eigenaren van deze bar hadde een flyer met alle gay clubs op Ibiza en ik moet zeggen het aantal viel erg tegen. Ik ben een uur aan het surfen geweest ophet internet, maar er is echt bar weinig te vinden. Voor mannen is er best het een en ander te doen, maar vrouwen clubs zijn er eigenlijk niet.


Uit eten op Ibiza is absoluut geen probleem. Er is een groot aanbod aan restaurantjes, eetcafe's en natuurlijk supermarkten. Net zoals op elk eiland is vooral vis erg populair. De prijs is te vergelijken met de prijs in Nederland, soms net iets daarboven.

Het uitgaan is wel behoorlijk prijzig. Daar wel weer een gunstig feitje voor jullie dames, vrouwen komen vaak gratis binnen.

Steden:

De twee meest bezochte en bekendste steden op Ibiza zijn San Anthonia. De uitgaans stad. Waar je 24 uur per dag los kunt gaan. En het wat rustigere Ibiza City.

De zeer levendige hoofdstad van het eiland Ibiza en bestaat uit diverse wijken. De oude stad - D'Alt Villa - is tegen een heuvel gebouwd met een ommuurde stadskern en de grote kathedraal. Er zijn meerdere sterk hellende autovrije straatjes en steegjes met vele (vis)restaurants. De restaurants en terrassen zijn in het hoogseizoen tot erg laat open. De stad staat bekend om zijn extravagante uitgaansmogelijkheden en wordt voornamelijk bezocht door jonge mensen. De grote en bekende discotheken liggen veelal buiten de stad.

Ook Dalias is een leuk stadje. Daar is wekelijks de bekende grote hippiemarkt.

Vaste bewoners:

Op het oostelijke gedeelte van het eiland vind je de meeste vaste inwoners van Ibiza. Een flink aantal homosexuelen, artiesten (denk aan Patty Brard) en veel mensen die in ontroerend goed werken. Want huizen op Ibiza, gaan als zoete broodjes over de toonbank.

Tip:

Wanneer je Ibiza echt goed wilt zien, blijf dan niet in 1 van de grote steden waar je hotel staat hangen.Huur een auto en ga zelf op onderzoek uit. En heb je een speciaal persoon meegenomen of gevonden, er zijn talloze kleine weggetjes die je leiden naar kleine prive strandjes. Ook de grote stranden zijn erg de mooite waard. Een bekend en goed betaalbaar autoverhuurbedrijf is Sunny cars.

Mijn conclusie is dat Ibiza een geweldig eiland is, en een place to be. Maar het gay gehalte van Ibiza is te vergelijken met dat op Lesbos... Een fabeltje.

 Hoofdredactrice SoShe

Advertentie

De goedkoopste reizen op een rijtje. Voor stedentrips van korte duur, maar ook voor lange periodes. Klik hieronder voor meer informatie en keuzes uit landen en steden.

Klik hier
Advertentie

Wil je voor een faire prijs luxe op vakantie met je vriendin? Er even gezellig tussenuit in een zonnig land? Klik hieronder voor meer informatie.

Klik hier
Archief
Reisverslag Malta
Gambia the Smiling Coast
Ibiza the place to be?

sitemap | disclaimer | links
© SOSHE 2006