Er zijn  1 bezoeker(s)
 
Welkom op SoShe

wij zijn het nieuwste internetplatform voor lesbische, bisexuele en heterovrouwen. Jullie kunnen to the point informatie verwachten op het gebied van cultuur, entertainment, lifestyle en trends. Dit alles brengen wij met een gezonde dosis humor. Elke twee weken worden de onderwerpen vernieuwd. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Bekijk hiervoor de advertenties in de nieuwsbrief.

Veel plezier op SoShe!
Inloggen op SoShe Profielen
Nickname
Wachtwoord

Single of the month
Memory Game

Nieuwsbrief

Naam
E-mail

Jouw naam
Naam geliefde
 

Advertentie

Herfstperikelen

e-hen ik voel me zo lelijk, snik, en ik ben zo moehoe, snif, en ik heb het kouhoud Aldus een vriendin aan de telefoon.

Ik mag dan geen volwaardig psychologe zijn, maar dit is natuurlijk binnen een paar seconden geanalyseerd. Typisch geval van een herfstdip. En goed nieuws voor iedereen die vol zelfmedelijden mee zit te knikken bij dit sprekende voorbeeld: het mag! Eindelijk is het dan echt herfst. Inclusief storm, vallende eikels en bladeren, regenbuien op ieder ongewenst moment en de constante mogelijkheid dat je je als een Michelin-vrouwtje moet aankleden.
Hadden we na deze zomer onze sunproof garderobe zorgvuldig geselecteerd tot half september, met eventuele uitloop naar het eind van die maand, komt er in oktober ineens een hittegolf aanzetten. Zomaar. Helemaal uit het niets. Waar we allemaal regen en kou verwachtten, konden we ineens nog naar het strand en snakten we naar een waterijsje. En hoewel iedereen wel in haar achterhoofd weet dat dat niet fijn is voor de ijsontwikkeling op de Noordpool, was het toch wel erg lekker om nog even in het park te hangen en naar het aangename uitzicht van luchtig gekleed vrouwelijk schoon te kijken. Tot eind oktober. En net als het huidige politieke dilemma is het niet ergens in het midden, maar het is óf Bos óf Balkenende. Dus óf hittegolf óf vrieskou. Momenteel komt het dicht in het buurt van het laatste.
Dus gaat vrouwelijk Nederland massaal naar de H&M om korte broeken te kopen (om het restje zomer in de bol te houden?), daar een maillot en laarzen onder te doen (want die kou valt toch tegen met zon korte broek) en zo de herfst in te gaan. De open haard gaat weer aan, en eindelijk kun je de pepernoten, die reeds vanaf augustus in de winkel lagen, met enig fatsoen eten (koud weer staat tenslotte bijna gelijk aan Sinterklaas). Persoonlijk vind ik het in de herfst vooral heerlijk om overal een excuus voor te hebben. Ja, warme chocolademelk met slagroom moet, want het is té koud gewoon!. Nee, laat ik maar niet gaan hardlopen, straks gaat het regenen en word ik ziek. Helaas is het s ochtends wel weer lastiger om je lekkere warme nestje uit te komen (zeker als daar ook nog vriendinlief naast ligt), want och, wat is het toch koud.
Maar voordat we allemaal zwaar depressief worden: er is nog hoop. We breken dit jaar allerlei records, weertechnisch gezien, dus wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren. Ik noem de warmste maanden juli èn september sinds 1706. Drie keer is scheepsrecht, dus wie weet krijgen we dit jaar Sinterklaas op bezoek, omdat hij het in Spanje ietwat frisjes vond. En zitten we niet rondom de kerstboom vol spanning cadeautjes uit te pakken, maar staan er files richting Scheveningen om daar onder neppalmbomen een Baja Beachparty te houden ter ere van het kerstkind. We zullen het allemaal merken.
En tot die tijd is het de taak van ons, vrouwen, om te laten zien hoe strijdbaar wij wel niet zijn, en zullen wij met opgeheven hoofd de weeromstandigheden doorstaan. Met een dikke reep chocola en de telefoon voor noodhulp binnen handbereik. Ik wens iedereen veel succes.

(Weerbericht voor morgen: volop zon. I rest my case.)

Met dank aan: Karin


sitemap | disclaimer | links
© SOSHE 2006